T-mobile Pulse a.k.a Huawei U8220 II.

2010.03.24. 11:46 tomato

Egyéni ROM használata, telepítése, ajánlott beállítások

 

Sokan szeretik buherálni a telefonjukat. Bár ezek a műveletek általában a garancia elvesztésével járnak, sokan mégis belefognak, mert ezekkel a kis modokkal gyorsabbá tehetik telefonjaik működését, szebb menüt varázsolhatnak rá, és kibővíthetik a lehetőségeiket a készülék használatával kapcsolatban.

Mi is az a ROM?

A ROM-ra tekinthetünk úgy, mint magára az operációs rendszerre. Ez foglalja magában a rendszer működéséhez szükséges fájlokat, beállításokat. A módosított ROM-okat általában a már meglévő, kiadott ROM-okra alapozzák. Ezeket egészítik ki, tesznek bele plusz dolgokat, programokat, feljavítják a bugokat és még jó sok mindennel kiegészítik. Körülbelül úgy kell elképzelni, mint a linux esetében, hogy van az alap kernel és arra épülnek a különböző disztribúciók. Sőt, további hasonlóság felfedezhető, hogy a fejlesztekőt itt is ingyenesen teszik közzé a kész szoftvereiket, és a hozzá tartozó frissítéseket.

Hol kezdjük?

Először is érdemes kicsit utánaolvasni, hogy mit, s hogyan csináljunk. A google tökéletes kiindulási alap az ilyenekhez, de leírom az alapokat, ami alapján végrehajtható egy ilyen "frissítés". A legnépszerűbbnek tekinthető egyéni ROM-nak a MoDaCo-nak például van saját fóruma is, ahol a felhasználók egymás közt osztják meg tapasztalataikat, problémájukat és nagyon segítőkészek, illetve maga a fejlesztő, Paul is aktívan részt szokott venni a fórumozásban. Érdemes tehát keresgetni, fórumokat olvasgatni, esetleg kérdezni is, ha érdekel minket  a téma.

Kezdjük!

Pár egyszerű lépésben leírom, hogy miként lehet a ROM-ot módosítani, illetve a készülék felett root joggal rendelkezni.

FIGYELEM! Az alábbi műveletek a garancia elvesztését, érvénytelenségét vonhatják maga után. Ha nem vagy tisztában a dolgokkal, ne csináld meg! Az akkumulátor pedig mindenképp legyen feltöltve!

Mindenekelőtt győződjünk meg róla, hogy a szolgáltató által biztosított decemberi frissítés telepítve van a készülékünkre. Kapcsoljuk ki a készüléket, majd kapcsoljuk be újra az alábbi módon: Nyomjuk le egyszerre a "hangerő le" és a "hívás vége" gombot, és miközben ezeket nyomva tartjuk, kapcsoljuk be a készüléket. Ha a "build date" alatt nem 2009 November 26 van, akkor nincs telepítve a frissítés. Nincs más dolgunk, mint felmenni a szolgáltató weboldalára, és az ott leírt instrukciókat követve frissíteni a szoftvert. Ez még nem jár garanciavesztéssel, mert a szolgáltató biztosította szoftvert telepítettük a készülékre.

Na, itt az ideje, hogy a frissítést követően belevágjunk a MOD telepítésébe.Először is szükségünk lesz egy 512 Mb-os memóriakártyára. Formázzuk le, hogy semmi ne legyen rajta, majd másoljuk fel rá a MoDaCo ROM .zip fájlját. Ezután kapcsoljuk ki a telefont! Kapcsoljuk vissza a telefont úgy, hogy nyomjuk le egyszerre a "hangerő le" és a "hívás vége" gombot. Csatlakoztassuk a számítógépre USB kábellel a készüléket. Az innen letöltött fájlt csomagoljuk ki például az asztalra egy mappába. A mappában találunk egy 'install-recovery-windows.bat' nevű fájlt, ezt indítsuk el. Várjuk meg még lezajlik a művelet, majd kapcsoljuk ki a készüléket. (azt hiszem itt csak úgy megy, ha kivesszük az akkumulátort) Most újból kapcsoljuk vissza a készüléket, de ezúton úgy, hogy a "hívás vége" és a a "menü" gombot nyomjuk le egyszerre. Ezzel beléptünk az úgynevezett "recovery" módba. Itt csináljunk egy "backupot", ezután pedig a "flash .zip from sd card" opcióval töltsük be a módosított ROM-ot. Ezután még érdemes partícionálni is a memóriakártyánkat. Lépjünk be a "partition sdcard" menüpontba, majd itt legyenek a beállítások a következőek: a SWAP mérete 0Mb legyen, az EXT mérete 512Mb, és FAT32 a maradék (remainder). Az értékeket és a menüben való lépkedést a trackballal lehet véghez vinni. Ha végeztünk, menjünk a "Reboot system now"-ra és végeztünk is.

Ezután kicsit várnunk kell, az első bekapcsolás lassú lehet. Ha végeztünk mindennel, akkor büszke birtokosai lehetünk a MoDaCo 1.7-es Vanilla style ROM-jának. Most már nincs más dolgunk, mint élvezni a szoftver adta lehetőségeket, és a stabilabb és gyorsabb működést.

Végezetül köszönet Paul-nak a MOD fejlesztéséért és a kitartó munkájáért. Ha szeretnétek, hogy továbbra is szorgosan dolgozzon a jobbnál jobb frissítéseken, ne legyetek restek támogatni egy jelképes összeggel! A fórumán elérhetitek, illetve itt adományozhattok.

2 komment

Címkék: t mobile custom root paul android style mcr pulse rom vanilla modaco

A bejegyzés trackback címe:

https://tomato.blog.hu/api/trackback/id/tr871864754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Midland 2010.05.23. 04:43:19

Halika, feltettem a romot, minden jó lenne: nem engedi bekapcsolni a wifit.....
pedig amugy karaj nagyon, megoldás?

tomato 2010.06.02. 18:14:10

@Midland: Csináltál wipe-ot recovery módban? Lehetséges, hogy kelleni fog. Azt hiszem úgy kell belépni recovery módba, hogy a menü és a piros gombot lenyomva tartva bekapcsolod a telefont.
süti beállítások módosítása